DOSTAVA PAKETA

OPCIJE DOSTAVE

• dostava GLS-om ili DPD-om na cijelom području Hrvatske
• naša vlastita dostava po Zagrebu – dostavljamo našim vozilima

CIJENA DOSTAVE

• za narudžbe u vrijednosti većoj od 400 kn ne naplaćujemo troškove GLS ili DPD dostave
• za ostale narudžbe GLS ili DPD dostavu naplaćujemo 36 kn, osim otoka tu obračunavamo drugačiju cijenu ali kupac će biti obavješten o tome.
• Za sve dostave, molimo da nas kontaktirate. U poruci nam ostavite informaciju da želite ponudu za dostavu. Kontaktirat ćemo Vas.

KADA ŠALJEMO PAKETE?

Sve narudžbe šaljemo za maksimalno dva radna dana od kada je izvršena uplata (kod plaćanja pouzećem i karticama narudžbu smatramo plaćenom, kod plaćanja po ponudi narudžba je plaćena nakon što uplata stigne na naš račun). Ako ste ih naručili u petak subotu ili nedjelju najranije ih možemo poslati u ponedjeljak što znači da su drugi dan, odnosno za najkasnije dva dana.
Ako ste ih naručili od ponedjeljka, utorak, srijedu ili četvrtak do 12 sati paket vam može stići hitno već slijedeći dan (osim ako se nalazite na krajnjem jugu Hrvatske ili na nekom od otoka).
To je opcija hitnog slanja, pa vas molimo da nam u komentaru kod završetka kupnje navedete za kada vam najkasnije treba paket.

NAŠI KONTAKTI

ili nam se javite na e-mail baloncekdecor@gmail.com ili telefonski broj 091 5074965/4 dostupni smo non sto
Možete nam poslati i poruku u Messanger-u

KADA STIŽE PAKET?

Primljene narudžbe obrađujemo prema redu dolaska i trudimo se poslati ih čim prije. Uobičajeno je dva do tri radna dana. Ukoliko želite da vam pošiljka stigne HITNO, navedite nam željeni dan isporuke na narudžbi ili nas nazovite .

Paketi najčešće stižu za 2 do 3 dana od narudžbe, odnosno slijedeći dan nakon što primite SMS poruku od strane GLS-a ili DPD a. Na otoke i krajnji jug Hrvatske paketi stižu za dva dana nakon što primite poruku.

Ako vaš paket trebate hitno molimo vas da nam to napišete u komentaru kod završetka kupnje.

PAKIRANJE PAKETA

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se tijekom dostave ne oštete. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke, te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod djelatniku dostave.

ŠTO AKO PAKET NE PREUZMETE ILI VAM NIJE STIGAO?

Nezaprimljena pošiljka: Ako kupac ne primi robu ili obavijest o isporuci od kurirske službe u očekivanom vremenu, a očekivano vrijeme je do 3 radna dana (osim hitnog slanja) molimo vas da nas o tome obavezno obavijestite.

Nadoknada troškova za vraćenu pošiljku: Ako kupac odbije primiti robu ili ju ne preuzme iako je obavješten od GLS-a ili naših djelatnika, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova vezanih za isporuku.

Ukoliko je odabrano plaćanje po preuzimanju , a kupac ne preuzme paket, na ime i adresu kupca šaljemo račun za dostavu.

Ukoliko je odabrano kartično plaćanje ili po ponudi kupac će dobiti povrat sredstava umanjen za cijenu dostave.